. Не втрачаймо совісті! - 25 Червня 2016 - КП Любешівський ринок
КП "ЛЮБЕШІВСЬКИЙ РИНОК"
П`ятниця, 26.04.2024, 01:38
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гость | RSS

Меню сайту

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Валюта
Інформер курсу долара, євро, російського рубля, а також крос-курсу євро в доларах

Головна » 2016 » Червень » 25 » Не втрачаймо совісті!
09:00
Не втрачаймо совісті!

Не втрачаймо совісті!

Перші досягнення

Якщо щось робиш потрібне людям, то завжди охота спочатку розповісти про щось приємне і вже зроблене. Тож – позаду на ринку залишився організаційний період, коли потрібно було розібратися з підприємством, кадрами, виписати чіткі посадові інструкції і т. п. Уже відновлено будівельні роботи на м'ясо-молочному павільйоні. Є бажання закінчити його до зими. Нарешті розпочато й будівництво сумнозвісного туалету (а як же без нього на ринку, де в торгові дні проходять тисячі людей). Тепер виготовляється технічна документація на накриття ринку та на каналізацію. Після здійснення накриття (на перших порах одного прольоту) приступимо до укладання доріжок.

Для виконання цих робіт потрібні чималі гроші. Частину їх виділила селищна рада. Багато робіт маємо виконати за власні кошти від надходження ринкових платежів від підприємців за отримані послуги. Однак на даний час маємо дуже багато боржників, а тому не маємо достатньо фінансів для виконання наміченої програми по реконструкції ринку.

Заморожений благоустрій

Тепер, коли ми розрахувалися з боргами, маємо на рахунку 90 тисяч гривень. Ніби й чимала сума. На жаль, не можемо скористатися цими грошима, адже їх заборгували недобросовісні підприємці. Тобто – це мертвий капітал. Але ж за ці ж гроші в цю погожу літню днину ми могли б зайнятися благоустроєм території ринку: розпочати викладання доріжок та накриття ринку. Приємніше було б нам усім (і самим підприємцям, і покупцям) ходити на ринку по красивих і рівних доріжках, ніж роками спотикатися по нерівному щебеневому покриттю, та й дощ за комір не падав би.

Тому ще раз прошу всіх підприємців зрозуміти, що нічого нам з неба не впаде. Якщо хочемо мати благоустроєні робочі місця, ходити доріжками, не мокнути під дощем та мати м'ясо-молочний павільйон, то потрібно вчасно розраховуватись за надані торгові місця та послуги. Адже без грошей нічого не зробиш. І чим скоріше зрозумієте цю просту істину, тим скоріше матимете благоустроєні робочі місця.

Згідно «Правил торгівлі на ринку» та Договору про надання торговельного місця, платежі повинні проводитися щомісячно, але не пізніше 20 числа поточного місяця, а за електроенергію – до 15 числа, незалежно від результатів господарювання. Тому прошу всіх боржників розрахуватися до кінця місяця і більше не допускати заборгованості.

Платити мають усі!

Людей дуже обурює та несправедливість, що частина недобросовісних бізнесменів зневажає загальноприйняті норми та мораль і своєчасно не сплачує платежів за торгівлю на ринку та за електроенергію. На жаль, багатьом з них не допомагають ні наші роз’яснення, ні просьби, ні письмові попередження. А деякі боржники (на щастя, їх небагато), напевно, увірували, що можуть взагалі не платити. Більше того, шантажують і мене, і наших працівників своїми родинними зв’язками з високопосадовцями. Якщо це буде продовжуватися й надалі, то в наступній статті оприлюдню їхні імена. Нехай люди знають і дають їм оцінку!

Час, відведений на роз’яснювальну роботу і наше терпіння – вичерпалися. Ми рішуче настроєні позбутися боргів! Тому незабаром будемо тимчасово блокувати вагончики боржників на період до сплати ними боргу та поточних платежів. Ринок – не благодійна організація, тому за отримані послуги повинні усі платити вчасно!

Не втрачаймо совісті!

Деякі заїдливі боржники мають навіть по 3 – 5 вагончиків. Звісно, що мають від них чималі доходи, однак безсоромно постійно мають борги перед ринком, занижують площу торгових місць.

З метою виявлення фактичного стану, мною 9 березня поточного року була призначена інвентаризація торговельних місць (кіосків, вагончиків) за період з 1 січня 2015 року. На жаль, інвентаризацію не закінчили до цього часу. Справа в тому, що із зареєстрованих на ринку 704 торгових точок, не вдалося поки що встановити власників понад десяти вагончиків. Побачивши, що ми обміряємо та ревізуємо вагончики, господарі їх позакривали або втікають від комісії. Очевидно, що є що скривати? Але ж це може скінчитися тим, що такі вагончики будуть опечатані й вивезені на штрафмайданчик, а з їхніми власниками будуть розірвані договори і вони не матимуть можливості продовжувати торгівлю. Однак усе одно доведеться сплатити всі борги (за три роки!), а також послуги крана і автомобіля по вивезенню вагончиків і утриманню їх на штрафмайданчику.

Хочу порадувати вісьмох підприємців, що за результатами інвентаризації їм будуть повернуті переплачені кошти, які чомусь утримували через завищення площі вагончиків.

А ось 44 власників торгових точок засмутимо, адже їм навпаки, через заниження площі, доведеться повернути нашому підприємству недоплат у розмірі майже 36 тисяч гривень (і це лише за півтора року). Тобто, занижуючи фактичну площу своїх торгових точок, деякі «хитруни» роками (!) не доплачували значні суми. А дехто, напевно, взагалі не платив ринкових платежів? Щоб не доводити стягнення недоплат через правоохоронні органи, просимо добровільно повернути ринку недоплачені кошти. Найближчим часом ці отримають повідомлення про результати ревізії.

Потрібно поновити договори

У зв'язку з прийняттям «Правил торгівлі на Любешівському ринку» і затвердженням селищною радою нових договорів, просимо всіх власників торговельних місць до 30 липня поточного року укласти з ринком «Договори про надання в користування торговельного місця на території КП «Любешівський ринок». До кожного договору необхідно надати копії таких документів: паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, документа, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи-підприємця. Торгівля на ринку без укладання такого договору забороняється.

Андрій КРАВЧУК, директор КП «Любешівський ринок».

21 червня 2016 р.

Опубліковано: газета "Нове життя", 25.06.2016 р., с. 4.

Переглядів: 661 | Додав: lmarket | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
АДМІНІСТРАЦІЯ

Щиро вдячний Вам за те, що завітали на наш сайт!

З повагою, директор КП "Любешівський ринок"

Андрій Петрович Кравчук
 


ОРЕНДА
  • Карта ринку
  • Перелік орендарів
  • Перелік боржників
  • Попередження про розірвання договору оренди

  • Календар
    «  Червень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930

    Корисні посилання
  • ЛЮБЕШІВ
  • Любешівська селищна рада
  • Любешівська районна рада
  • Любешівська РДА
  • Волинська обласна рада
  • Волинська ОДА
  • Центр консалтингу "Еталон"

  • Погода

    вологість:

    тиск:

    вітер:


    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    КП "Любешівський ринок" © 2024 uCoz